Det här är vårblommornas månad.
Nu blommar Krokus, Scilla, Ungersk blåsippa och Porslinshyacint i vår trädgård, och vid vägens dike blommar de Tussilago som jag planterade där för många år sedan.
Dessutom har en Julros öppnat sin första knopp.
Vårens första blommor är nog de som jag uppskattar allra mest, för vad jag har längtat att vintern skulle ta slut. Än har inte vitsippor och kungsängsliljor kommit igång.
Den största knoppen i vår trädgård har just nu en Jätteskråp Petasites japonicus 'Giganteus' som skall till att blomma för första gången.
Riktigt grönt har det nu hunnit bli i rabatten som jag kallar för "Hopplöst fall, doktorn grät", den rabatten har jag nästan lämnat därhän sedan Kirskål intagit hela rabatten.
Det är just Kirskålen som ger denna vårgrönska.
Kirskål skall ju gå att äta, är det någon som testat?
Nere vid ån har förvandlingen varit total sedan förra månadsbilden. Då var det ännu vinter med snö och is, men isen gick bara några dagar efter det och nu är det riktig vårflod av all snö som snabbt smälter undan.
Vårfloden ger som vanligt översvämning där.
Vad roligt att våren har kommit upp till er! Ni har väl ljus dygnet runt nu.
SvaraRaderaForåret er måske den bedste tid, her er alt muligt og der er længst til tid vinteren kommer igen. Jeg kan ikke ungå at tænke på at vi har krokus i marts næsten 2 måneder før Jer, så det må være en intens og kort forårsperiode I har.
SvaraRaderaHenrik i Danmark
Kirskål är gott. Jag har inte ätit det tillagat, men knaprat på blad har jag gjort. Det smakar lite som en blandning mellan morot och björkblad.
SvaraRaderaHa det gott!
Daniel
Nu hoppas jag att värmen kommer också.
SvaraRaderaDet är så otroligt blött i marken och jorden är lite kall.
Men vi får vara glad över att växterna börjar visa sig.
Ha det gott
Gunilla
Vad skönt att se att snön har försvunnit och att alla vårblommor har satt igång med blomning. Fina bilder!
SvaraRaderaHa det bäst!
Kram Hélena
Oj, nu har det hänt en hel del även i dina rabatter, härligt!
SvaraRaderaNu vill vi även ha lite värme och mer sol så vi slipper tjocktröja/jacka och långkalsonger då man är ute för att rensa.
Ha det gott!
Kirs-paj är toppen! Skörda bladen knappt utvecklade, de är finast då. Klipp i äggblandningen som hälls över t ex gröna bönor som du 'bottnar' pajskalet med. Jag har alltid keso också i äggblandn. En liter kirsblad är lagom till en normalstor paj. Jag fryser också klippt kirs till vinterns behov. Råklippt kirs i grönsallad är gott.
SvaraRaderaEn gammal farbror sa en gång till mig att kirkålens rötter kan användas som sparris - men vem orkar rensa så mkt att det räcker till en måltid?
it is nice to see blooming flowers in your part of world
SvaraRadera