lördag 22 oktober 2011

Den första snön.


Så kom den då, den första snön.
Redan tidigt i morse doftade det snö ute, en stund senare började det snöa.


Det föll stora snöflingor, när det snöar på detta sätt kallar vi det för att det snöar "lapp - handskar."


Snön ligger kvar även nu när det blivit kväll. Det är kallare här på höglandet mellan älvdalarna, i Boden har förmiddagens snöfall nästan smält bort nu.

Nu kommer skrivandet i bloggen börja med tillbakablickar till sommarens grönska, för det finns inte så mycket växter att fotografera utomhus just nu.

Ännu sitter några vackra höstlöv kvar på en Aronia, men de lossnar nog snart av kylan.

8 kommentarer:

 1. Åh, vilken tur ni har! Hos oss var de snöblandat regn imorse, men det var inget som stannade på marken. Säga vad man vill om snön, men såhär års kan den verkligen lysa upp tillvaron, då det annars är kolsvart på kvällarna.
  Ha en trevlig kväll :)

  SvaraRadera
 2. Åh, så den har kommit nu?! Vad man än tycker om snö så blir det ljust och fint. Idag känns dock snön långt borta... Vi har haft 15 grader varmt och sol. Men förr än vad man anar är det dags här också...
  Ha en fin kväll!
  Kram,
  A-K

  SvaraRadera
 3. Här hos mig har det regnat hela dagen, såg några snöflingor då jag var en sväng in till stan.
  Nej, jag vill INTE ha snö önnu.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Här får lapphandskar och annat otyg uppifrån gärna hålla sig orta ett tag till, har massor kvar att göra i trädgården! Men ditt växthus är vackert även i vinterskrud!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. På Gotland snöar det "bölghanklar" (uttal med hårt g, = bälgvantar) när det dalar stora snöflingor. Ännu har vi det vackraste höstrväder med löven kvar på träden och har bara haft lätt frost en à två nätter (-3°).

  SvaraRadera
 6. Så vackert! Man börjar nästan längta till vintern när man ser snön : )
  /Cika

  SvaraRadera
 7. Så snön har kommit! Här i Stockholm är det ännu varmt. Vi bor uppe på en berghäll som håller kvar värmen åt oss. Men till vårt ställe i Bergslagen kommer vintern alltid tidigare. Där är trädgården (nästan) fixad inför vintern.
  //Kristina

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Din etikett på inlägget ("förfärligt") fick mig att brista ut i skratt! Riktigt så förfärligt har vi inte här ännu. Några frostnätter men snön låter vänta på sig. Det känns märkligt med upp till +8 i slutet av oktober!
  /Vincent

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.