tisdag 12 augusti 2014

Spam och skräppost.


Att få kommentarer från folk är något av det trevligaste med att blogga, även om jag själv inte är så duktig på att läsa och kommentera andras bloggar, så uppskattar jag varje kommentar som lämnas här. Det ska ni alla veta.

Men så finns det mängder med spam och skräppost som ideligen försöker att ta plats bland alla trevliga kommentarer, jag har ju lämnat öppet för att även anonyma ska kunna kommentera, och då väller "anonyma" spam in här.
Helt opersonliga kommentarer, med hänvisning till en viss hemsida.

Skräpkommentarerna kommer tätt, men sorteras bort av Blogger.
Vem ids hålla på så här?
Vem skickar dessa? Tjänar någon pengar på detta?
Jag orkar inte ens läsa alla sådana kommentarer som sorteras bort som skräppost.
Bara så ni vet.

Jag väljer att ha öppet för anonyma kommentarer på min blogg för att alla som vill enkelt ska kunna kommentera här utan att bevisa att just den inte är en robot, eller skaffa konto på Google.


Även till den mejladress som är knuten till bloggen får jag ibland mer eller mindre märkliga mejl, med förslag om samarbeten eller affärer.
Oftast är det någon som plötsligt fått mycket pengar över som behöver hjälp att placera dem.

Snälla ni som skickar dessa, sluta med det, jag är inte intresserad av detta, och inte heller särskilt lättlurad att svara på era mejl.
Jag är ledsen Jiang Hong, Miss Florence Taiba och Mrs.Shukria Bajalan, men jag kommer aldrig att svara på era mejl, och inte på de som kommit från andra märkliga avsändare dessförinnan heller.
För jag tror inte att ni finns på riktigt, utan sådana mejl är bara ett försök att lura folk på pengar.
På något sätt.


Men ni alla andra trevliga läsare av denna blogg, fortsätt gärna att kommentera och mejla mig, jag uppskattar det så otroligt mycket.

3 kommentarer:

 1. Nu var det ett tag sedan jag tittade in här på blogger - hoppas att allt är bra med dej! Jag har hört talas om dessa märkliga mejl, men har själv än så länge sluppit dem. Ha en fin kväll! :)

  SvaraRadera
 2. Har också någon som är väldigt flitig att skriva som kommer på mejlen.....öppnar aldrig förstås.....

  SvaraRadera
 3. Lite trist med alla dessa bondfångarmail som hela tiden dyker upp.
  Roligt att se hur fin morotens blomma är. Här har jag inte haft så många att någon blivit kvar i jorden över vintern men det går ju alltid att så fler nästa år.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera