fredag 14 mars 2014

Siris trädgård.


Blommig Fredag - Generositet

I vår by bor Siri och hennes man Birger, de har under årens lopp byggt upp sin trädgård, och den är nu riktigt fin, kanske rentav den finaste i vår by.

Om höstarna så delar de sina perenner och då är vi många lyckliga som får hämta plantor som blir över, och som de inte har plats för. Vår trädgård har nu många växter som en gång växte i Siris trädgård.
Ibland har vi fått så mycket plantor att det har varit ett riktig 'hästjobb' att hinna få ned dessa innan marken fryser.


Ofta om höstarna så ringer Siri och vill att vi ska komma och plocka oss en bukett blommor  från hennes trädgård innan nattfrosten gör slut på fägringen.
I höstas så fick vår dotter nöjet att plocka blommor där, jag följde med och passade på att fotografera deras trädgård för att kunna visa upp den här på bloggen någon gång, och med dagens tema, så passade de bilderna så bra.Siri är duktig på att dra fram sommarblommor från frö, hon själv sa i höstas att hon hade så ynkligt lite jämfört med förr, men nog fanns det blomster i överflöd trots det tycker jag.
En sådan blomsterprakt har vi då inte själva.
Om höstarna är hennes 'Sverige-rabatt' som allra finast då den blommar i gult och blått.
Jag blir alltid på bra humör då jag ser den rabatten när jag passerar deras trädgård.
De har även fina kanter runt rabatterna, kanterna är av torvblock och de skär som mjuka linjer och avgränsar rabatterna från gräsmattan.

Och ser man på, även Siri har den blå-vita stormhatten 'Trikolor' som har sitt ursprung från byns äldsta trädgård ett stenkast därifrån.


Ja vad vore vår egen trädgård utan generösa trädgårdsägare som Siri och hennes man.
Att vi nu i vår trädgård har plantor som vi fått som gåva av olika generösa människor gör vår trädgård till en varm och härlig plats att vara i om sommaren.

Plantor som man fått som gåva värmer på ett alldeles speciellt sätt.
Tack Anja, Helén, Coco, Ullis, Gunilla, Berit, Vivian, Arboartikerna, Lena, Daniel, Simon, Anna-Stina, Gerd, Sara,  Mona, Cecilia,  Kristina, Kjell-Benjamin, Viveka, Majvor och Karin & Rickard.
Jag kanske i min iver glömmer någon nu, förlåt mig i sådana fall.

Er generositet värmer om och om, för varje år dessa plantor åter igen blommar i vår trädgård och inomhus.
Jag känner tacksamhet varje gång jag ser de blomma och tänker på att jag är en lyckans man.

För att läsa mer om att dela med sig, kika in hos Hélena med fina bloggen Bland Rosor och Bladlöss.
Där pågår blommig fredag som allra bäst.

10 kommentarer:

 1. Det är ju det som är så fantastiskt med alla trädgårdsintresserade man fått möjligheten att träffa i verkligheten eller i cyberrymden, att de alla är så givmilda och delar med sig av de skatter man har. Det är roligt att ge men också att få !

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Trädgårdsfolk är sannerligen det mest generösa folk jag någonsin har träffat. Det finns inte en enda som tvekar med att dela med sig av tips, kunskap, fröer och plantor.
  Hoppas du får en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Ja, det var en velstelt og fargerik hage! De synes nok gleden blir dobbel ved å dele :-)

  SvaraRadera
 4. Underbara generösa bilder och växter och människor som berikar.....=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Jättefin trädgård de har, men kan de göra snöskulpturer? ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Härligt med folk man kan vara hos och njut av deras generositet så är det nog med de flesta av oss trädgårdsnödar. Härliga bilder du delar med oss.
  Ha en fin helg
  Meta

  SvaraRadera
 7. Trädgårdsmänniskor är nästan alltid givmilda. Nog är det mycket roligare att ge bort plantor än att slänga dem på komposten.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Blir så glad av din tolkning! Visst är det så att man glädjer sig extra åt plantor man fått av någon, det blir som en påminnelse om den personen.=)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin tolkning! Säkert glädjer det Siri lika mycket att deras plantor får leva vidare i andras trädgårdar. Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kristina

  SvaraRadera
 10. Det var en väldigt blommig trädgård! Härligt både att få vara generös när man har i överflöd och få ta emot sånt som man inte har.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera