tisdag 17 december 2013

En bild i tidningen.


För några månader sedan fick jag ett telefonsamtal från en kvinna som jobbade med ett reportage om rallarros hos tidningen Natur & Trädgård . Hon hade sett en av bloggens bilder och frågade om hon fick använda den i sin tidning.
Det fick hon så klart göra, sedan gick tiden och jag hade nästan glömt det hela, men så kom en sådan tidning i vår postlåda för en tid sedan, så jag själv kunde se hur det blev.


Lite kul är det ju att se en bild som man själv fotat i en tidning, om jag nu hade jobbat professionellt som fotograf så hade jag nog tagit betalt för mina bilder, men så är det ju inte nu.

Även om jag kan tillåta att mina bilder används på liknande sätt så vill jag ju ändå veta vem som vill använda dem och till vilket syfte.
För visst vill jag ju visa mina bilder även för andra än för Er kära bloggläsare, och om man dessutom skulle få betalt för de bilderna så hade det ju varit än bättre.

Nåväl, har bara hunnit bläddra lite i tidningen Natur och trädgård, och den verkar intressant.
Jag visste inte att den fanns förut.

För att se mitt tidigare inlägg om mjölke/rallarros kan kika in  här!

Ha en bra dag!

6 kommentarer:

 1. Såg den vackra vita Rallarosen i Natur o Trädgård och visst är det trevligt då man ser ens egna bilder i olika samanhang.
  Det händer ju då och då att man får förfrågan och kravet bör vara att fotografens namn ska stå vid bilden.
  Sen kan dom gott ersätta med en prenumeration, presentkort eller annat för det hade kostat stora summor att köpa bilden från yrkesfotografer.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att få se sin egen tagna bild i en trädgårdstidning.
  Håller med Helene att ersättning bör du få.
  Jag har inte hört talas om den tidningen , verkar intressant .

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Instämmer, du borde tagit betalt! Fin bild!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Oj, här kackar jag i eget bo, så att säga. Jag tycker gott att man kan bjuda på en bild - om man inte jobbar som professionell fotograf. Jag tror inte att den lilla facktidningen har någon lysande ekonomi, utan deras verklighet är nog som alla andra tidningars. En kamp för att överleva. Ett helt reportage skulle jag inte bjuda på, men en liten godbit som det här. Jo.

  SvaraRadera
 5. Kul för dig att få med bilden i Sveriges bästa trädgårdstidning dessutom, tycker jag! De har ofta med artiklar av Nils Åkerstedt, som jag kan säga är min förebild. Han har verkligen lyckats med odling i Norrland så det är många bra tips,

  SvaraRadera
 6. Så kul att du fick en bild representerad i den tidningen, men jag säger väl som alla andra,,,ta betalt nästa gång:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera