söndag 18 mars 2012

Våren tjuvstartar!


Här i vår egen trädgård ligger ännu snön djup, inte ett spår syns av vårblommor eller bristande knoppar, men vid mitt jobb har en krokus vågat upp vid skolhusets varma vägg mot söder.
När man ser bilden här ovan är det lätt att glömma att även där bredvid ligger snön djup.

Den spirande krokusen kommer att täckas av snö vid nästa snöfall, men de brukar vara riktigt tuffa och kommer att  fortsätta växa när solen värmer igen.
För många år sedan så fick barnen på fritidshemmet där jag jobbar plantera lökar av krokus, scilla och tulpan på denna plats, det är ganska otroligt att dessa ännu lever då de plockas av lyckliga barn varje år.

Jag och mina kollegor fylldes av ett vårrus när vi såg den näpna lilla krokusen, och så här tidigt har de aldrig visat sig förr, de brukar annars blomma i mitten av april, och det är tidigt det på dessa nordliga breddgrader.
 Men det är inte så konstigt att dessa krokusar börjar växa redan då skolhuset avger värme som får tjälen att släppa snabbt vid mildare väder. 

Hemma i vår egen trädgård blommar Krokus i mitten av maj månad, men då växer ju inte de mot en varm husvägg som dessa gör.

Den här lilla krokusen väcker min egen längtan efter vårblommor till liv igen, efter en lång, mörk och kall vinter hade jag nästan glömt hur underbara de är. 
Men inte kan en enda liten krokus mätta min längtan efter våren, jag vill ha mera.
Åh vad jag längtar efter mera...


8 kommentarer:

 1. Tänk att man kan bli så glad för något så litet:)
  Våren är härlig:)

  SvaraRadera
 2. Krokus er en kjær og velkommen gjest i hagen. Et tegn på at det går mot lysere og varmere tider!

  SvaraRadera
 3. Samma här, jag längtar efter mera vår och vårblom:)
  Ha en alldeles underbar söndag!!

  SvaraRadera
 4. Inga blommor här hos oss än. Vi har så mycket snö kvar men den far ganska snabbt bara vi får behålla värmen. Minus 6 inatt och plus 10 igår.

  Snöhögarna är jättestora än de som har plogats ihop.

  Mycket blött och jobbigt med alla blöta kläder. Men än har inte sandlådan kommit fram. :o)

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Förstår att det dröjer länge än innan dessa vårbringare visar sig i er egen trädgård. Hur går det med växthuset nu under vinterna? Igenbommat?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Men så näpen liten krokus som har bestämt sig för att visa upp sin bästa sida för både barn och personal. Ljuvligt!
  Ha en fin arbetsvecka!

  SvaraRadera
 7. Visst förstår jag precis vad du menar:)! Men, man får hitta på inomhusvårsysslor som att ta sticklingar, så, kruka om mm. Dessutom får man lägga lite av sina surt förvärvade sekiner på blommande vårlökar och ordna en liten vårhörna med bord och stol.
  Dessutom: Herrje så gullig man kan vara då - alltså lilla krokusen som bestämt sig att vara först;)! Tänk om de tävlar sins emellan om vem som kommer först;)))?!/Anja

  SvaraRadera
 8. Ja, näpen är namnet. Och vad fint du skriver om det "lyckliga barnen" som får plocka vad de ser!

  Ha det gott
  Kristina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.