söndag 25 mars 2012

Sommartid


Jag fick fina vårbilder från Anna-Stina på Gotland med blommande Saffranskrokus, Vintergäck och Svalört.
De var alla underbart vackra.
Jag blev mållös och funderade stilla om vi bor i samma land, tänk att det är sådan skillnad mellan norr och söder, se bilden ovan så har ni klart för er hur långt våren kommit i vår trädgård.

Så är det sommartid igen.
Som vanligt ligger snön ännu relativt djup här i Norrbotten, men nu är det vårvinter på riktigt och snön ligger bara kvar ungefär en månad till. Sedan öppnar vår ungerska blåsippa sina knoppar och låter oss veta att den riktiga våren kommit, men som sagt, än är det vinter kvar...

5 kommentarer:

 1. Deilig med sommertid! Jeg har også snø igjen i hagen, og misunner alle som har krokus og påskeliljer! Men sola hjelper til så godt den kan, og snøen tiner mer for hver dag.

  Håper du får en fin dag med sol!

  SvaraRadera
 2. Här fick vi snö igår,så det blev rena julstämningen:)
  Ha en alldeles underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. I natt föll ett par cm snö, så allt som smultit fram blev helvitt igen. Men nu har solen jobbat rätt bra, tack och lov!. I ett av de varmaste hörnen kan jag se blåsippornas luddiga knölar, men det är nog ännu ett tag till blomning. Även om det inte är lika länge som hos er...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Det är ju skönt med sommartid, men en aning missvisande är namnet, i alla fall i vissa delar av landet. I Umeå är det någor vårigare, men mycket snö är kvar.

  Daniel

  SvaraRadera
 5. Har snöat hos oss också i helgen! Men, det mesta som kommit har nog smält undan, blött och slaskit!
  /Cika

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.