tisdag 17 maj 2011

Sveriges kortaste Påsklilja?


I vår trädgård har den första påskliljan nu öppnat sin knopp. Det är minipåskliljan Tête-a-tête som har fått vårkänslor och blommar redan nu när våra övriga påskliljors blad bara hunnit växa någon centimeter.
Vår minipåsklilja tar det där med mini på största allvar, för hela blomman är inte ens fyra centimeter hög. Men den kanske har svårt att hålla tillbaka sina blommor nu när den fasansfullt kalla vintern har gått in i historien och våren har anlänt.
Den har kanske känt av de senaste nätternas frost och inte vågat sticka upp högre än så här?

Än har inte gräset vuxit om de korta stjälkarna, men det är nu bara en tidsfråga innan de gula påskliljorna lyser gula nere bland gräsrötterna i vår trädgård.
Trots sin litenhet tycker jag om de små gula blommorna, men jag hoppas ändå att våra övriga påskliljor blommar på något högre stjälkar än så här.

Jag har förut skrivit om att våra påskliljor ofta blommar på korta stjälkar, men detta är nog rekord, mini rekord. Jämför med det vissnade björklövet längst ned till höger.
Har ni någon lika kort Påsklilja hemma hos er?

5 kommentarer:

 1. Hej, hej Du nya trädgårdsbekantskap i Norr!
  Nej. Så korta påskliljor har inte jag här i Göteborgstrakten, men väl andra på berget....typ!/Anja

  SvaraRadera
 2. ps
  Kolla den här bloggen!
  http://gladjekallan.blogspot.com/
  ds

  SvaraRadera
 3. Vilken söt mini. Den skulle du kunna odla vidare på. Kanske med ett nytt namn.

  Jag har sett bilden från din trädgård i boken.
  Jag trodde att alla som var med i boken skulle få den gratis, men det är ju bara de som fått med en bild från sin trädgård så jag känner mig riktigt stolt. Vi får sträcka på oss:o)))

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. De där första som blommar får se ut hur som helst, man blir ju jättelycklig ändå, eller hur.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Precis så där ser våra också ut, de är samma sort! Ifjol köpte jag en billig kruka Tête-a-tête för att ha i köket, och när de blivit långa och vissna inomhus grävde jag helt slarvigt ner dem bredvid rabarbern. I år överraskade de mig helt med denna intensiva blomprakt på mycket låg höjd! De är härliga! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.