måndag 6 juni 2016

Det blå klotets revansch?


Vårt blå klot har åter fått sin gamla plats i trädgården efter att ha stått bortglömt i ett förråd i flera år.
Där under finns en vattenfylld balja och en pump som får vattnet att sakta rinna längs klotets sidor, det ger ett rogivande plaskande och porlande ljud i vår annars så vattenlösa trädgård.Ovanför baljan finns ett kraftigt men ändå finmaskigt galler som nu är gömt under stenar, och ovanpå dessa står det blå keramikklotet.I genomskärning så ser den lilla anläggningen ut som ovan.


Dessa blå klot var omåttligt populära i trädgårdssammanhang för mer än 15 år sedan, men den trenden ersattes sedan av annat då handeln kanske sålt nog många blå klot till trendkänsliga trädgårdsägare.

Vi är nog inte speciellt trendkänsliga då vi åter plockar fram det blå klotet, lika fint då som nu tycker vi, och riktigt varför det hamnade på undantag i flera år vet jag inte, men kanske orken att starta pumpen och intresset för klotet saknades då?

Tycka vad man vill om färgen och formen, men det stilla porlande ljudet från vattnet är nog ändå det bästa med denna lilla anläggning.2 kommentarer:

  1. Jag älskar blå klot! Men de är nog rätt omoderna då de inte går att hitta i affärerna..

    SvaraRadera
  2. Lite kaxigt är det allt med blått. Kul att se hur det funkar. Verkligen fiffigt med nätet och stenarna. Blir sugen på nåt liknande!
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera