tisdag 7 juli 2015

Skärmtry

Lonicera involucrata 'Lycksele'
För några dagar sedan var jag till Lycksele, där mitt i stan, i stora krukor/lådor med planteringar hade de planterat den skärmtry som fått namnet 'Lycksele'.
Jag tycker det var festligt att träffa på just den där mitt i stan.

Skärmtry mitt i Lycksele.

Denna skärmtry har visat sig riktigt härdig då den vuxit på en plats i Lycksele sedan 1966, och den anges vara härdig upp till växtzon 6, men nog är det ju kallare än så i Lycksele.
Lycksele ligger ju en bra it in i växtzon 7 i Lappland.

Vi har denna skärmtry även i vår trädgård, men hos oss har blommorna en annan färg, ändå ska det vara samma sorts buske enligt etiketten på vår buske, men kan det verkligen vara så?
Kanske någon har blandat ihop etiketter och buskar på en plantskola någon gång...

Vår egen skärmtry med namnet 'Lycksele'.

Här i vår trädgård har det nu regnat i mer än ett helt dygn, min enda tröst är att jag slipper att vattna.Läs mer om plantan här.

2 kommentarer:

 1. Again, enjoyed my visit. I envy you with the rain. I need it lots! We have had only 1/3 inch in the last three and one-half weeks. I am spending too much time watering and not enough time sitting to enjoy the flowers. Jack

  SvaraRadera
 2. Ja, det har nog blivit en förväxling av etiketter, du får kalla din variant 'Svanå'!
  Trösta rmig också med att jag befrias från slangsläp när det stänker uppifrån! Samt att blandningen regn, sol ger fantastisk blomning i år!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera