söndag 27 maj 2018

Gulsippa

Anemone ranunculoides

Ännu blommar gulsipporna och vitsippor i vår trädgård, trots att den senaste veckans högsommarvärme nu redan fått andra vårblommande växter att blomma färdigt för i år.
Värmen har utlöst en förvandling av trädgården som nu är försommargrön och som krydda på tillvaron i allt det sköna startade även ett blomsterfyrverkeri i alla möjliga färger.Gulsippan har jag fått av min trädgårdsvän Kell-Benjamin Erixon i Lillpite, han hade krukat in plantan vi fått redan för ett år sedan, då han hörde att vi inte hade gulsippa i vår trädgård.
Jag planterade jordklumpen med rötterna från gulsippan i vår trädgård i höstas, och för någon vecka sedan så började den att blomma här.
Än en gång, tack för den fina växten Kjell-Benjamin.

Gulsippa saknas i skogarna här i Norrbotten, så även vitsippor och blåsippor, därför är det extra roligt att ha dessa i trädgården.


1 kommentar:

  1. Det må være fint å få en gul hvitveis til å blomstre i hagen så langt nord. Her tar vi det nesten for en selvfølge med en god del planter. Her blomstrer nå det meste som om det skulle være midtsommer, og pga tørke, sliter selv store bjerketrær...
    Ha en fin uke.

    SvaraRadera