onsdag 13 september 2017

Vad är detta för träd?


Vid mitt jobb växer ett träd som jag förut trodde var en vanlig hägg, men nu så kommer det röda bär på det trädet. En hägg får ju svarta bär, så någon sådan är det ju inte.

Men då är frågan, vad är detta för träd?I midsommartid så blommade trädet med vita långsmala blomklasar, som påminde om en hägg.


Jag har fått tips om att detta kan vara en amerikansk häggkörsbär, och kanske det är det.
Men i så fall finns det olika varianter av det trädet, för så här blommar inte vårt amerikanska häggkörsbär.
 Läs mer om det här.

Om någon av er har sett ett sådant träd och/eller vet dess namn så får ni gärna tipsa om namnet på trädet, för ett sådant vill jag gärna skaffa hem till vår egen trädgård också.


2 kommentarer:

  1. Hej! Det träd du frågar om bör kallas Brakved, och har giftiga bär. Bären blir svara när de mognar, men det har du nog sett vid det här laget. Bären är giftiga och verkar irriterande på magens slemhinna. Urinen blir rödfärgad om man äter bären. Barken har använts som extrakt med vatten mot kronisk förstoppning, allt enligt wikipedia. Hoppas det varit till hjälp. MVH Nall Peter Andersson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt svar Peter, men bären blir inte svarta utan de förblir röda. Tack för intressant fakta om brakved, den växten finns i skogen en bit från trädgården. /Hans

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.