lördag 26 oktober 2013

En vandring bland droppar av is.


Ett underkylt regn har fått vår trädgård att gnistra av is då de kyliga regndropparna frös fast på de kalla träden.
Ett egendomligt rasslande hörs då vinden sakta drar i de isdraperade träden.Ett äppelträd som ännu har löven kvar har fått de längsta isdropparna, nästan som små istappar.Vår trädgård står så tråkigt grå och kall i skuggan av skogen, men de fastfrusna dropparna sprider ett skimmer över dunklet.

Helt plötsligt före solnedgången så nådde solens sista strålar in i ett hörn av trädgården, och fick isdropparna att glittra.
Vår torkställning för tvätt som jag annars undviker med kameran (för att den är så ful) bjöd på en spektakulär isglans.Även de mest enkla grässtrån fick något annat över sig när solen lyste upp isen.
Jag provade att flytta skärpan och fångade då bara solstrålarnas glans.

Under bara några minuter gnistrade isen i solen före solnedgången, men de sista solstrålarna fick mig på bra humör under denna vandring i en isfrusen grå trädgård.
Nu är allt som glänser och lyser upp av betydelse, denna tid av senhöst, en tid mellan höst och vinter som är speciellt grå och tråkig.8 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Jag knäppte liknande bilder idag och hoppades på att solen skulle titta fram och lysa genom dropparna. Fast det gjorde den inte. Postar mina på bloggen om en stund:)

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder!
  Lite av julstämning över det hela.

  Här faller det snö just nu och täcker marken för första gången. Usch!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fina och häftiga bilder av isdropparna!
  Trevlig helg /Maria

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Det måste ha varit en vacker syn när solen gnistrade i alla små "diamanter" i trädgården.
  Kristina

  SvaraRadera
 5. Hur vackert som helst i dina bilder, fast det ser kallt ut. Här är 10 gr varmt och regn, men förr eller senare börjar det gnistra hos oss också.
  Luna

  SvaraRadera
 6. Det är så vackra bilder du visar.Lite av julkänsla. här är varmt 15 grader idag. få se hur mycket storm vi får här i morgon.
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra isbilder! Efter köldknäppen i början av oktober med en veckas minusgrader har vi haft mycket varmt. Men som tur är ingen storm. Hälsningar från hörnet Sörmland-Närke-Östergötland./ Poppy

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.