söndag 4 november 2012

Vad gör du på torsdag kväll?


Redan i somras nappade jag på en förfrågan om att visa bilder och berätta om växterna i vår trädgård på ett möte/träff nu i höst.
Det är Bodens trädgårdssällskap som är arrangör för mötet som blir nu på torsdag.

Lite nervös blev jag när jag såg den här annonsen i den lokala annons-tidningen, och de senaste dagarna har jag arbetat med bildspelet som jag skall visa.
Jisses sådan tid det har tagit! Men nu är det färdigt.
Jag hade tänkt att plocka bort lite bilder ur det stora bildspel som jag visade i Älvsbyn i våras, och lägga till några nya bilder.
Jag har inte lärt mig konsten att begränsa mig, för bildspelet blev inte mindre av mitt försök, det blev i stället större än vad det förut var, trots att jag försökte sålla.

Det blir mest bilder från vår egen trädgård som jag kommer att visa, och berätta om de olika växterna som vi har, och hur vi har lyckas eller misslyckats med dessa.

Det jag just nu är mest nervös för är hur min just nu så förkylnings-harkliga röst skall klara av att prata i det närmaste oavbrutet i nästan en hel timme.
Har någon ett bra tips på hur man får en envis förkylning att förvinna?

Ibland så undrar jag själv varför jag ens utsätter mig för detta, och efter att ha funderat en stund så blir svaret enkelt;
Det är odlarglädjen och intresset att prata växter med andra som får mig att vilja göra detta.
Trots att det är november och vår egen trädgård redan har gått i vinter-vila, så kanske jag med "några" bilder på blomster kan sprida lite inspiration till någon annan.
Även en grå och kylig kväll i november.

Kanske vi ses i Boden på torsdag kväll?

                                                                     / Hans

9 kommentarer:

 1. Det kommer att gå jättebra för dig.
  Åhörarna kommer att bli inspirerad och kanske även få se bilder på, vad som är för dom, nya växter.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Hade jag varit i närheten hade jag utan tvekan kommit, så roligt! Lycka till och glöm inte det viktigaste... Ha roligt!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Rackarns att jag bor så långt bort annars hade jag kommit direkt.

  Lycka till du är ju fantastiskt duktig.

  SvaraRadera
 4. Vad spännande! Kan du inte gå på turne och komma ned till Göteborg?! Ta en Whiskey mot förkylningen!

  Magnus

  SvaraRadera
 5. Kul att jag hittat din blogg! Har just hälsat på min syster som också bor i Norrbotten, i Järvträsk men inte har hon zon 7, hellre zon 5-6. Hon har både Jackmanni klematis och Äppelträd Silva. Var bor du i förhållande till Järvträsk?
  Lycka till med föreläsningen, när du kommit igång släpper nervositeten och då funkar rösten alltid som bäst. Och får man prata om sitt intresse blir det flow. För övrigt, drick mycket vatten och spara rösten under dagen!

  SvaraRadera
 6. Hej Hans! Självklart kommer det att gå jättebra! Din blogg är både trevlig och intressant, och du är fantastiskt bra på att berätta och beskriva både i text och "live"!

  Ett jättestort lycka till och tack för all inspiration och hjälp!

  Mattias

  SvaraRadera
 7. Lycka till Hans! Tack för all inspiration din blogg ständigt ger.

  SvaraRadera
 8. Jag hade nöjet att vara på plats den 8:e november. En lysande trevlig föreläsning med fina bilder som gav inspiration till odlandet. Nu spränger vi fler odlingszoner!
  /Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Tack för snälla kommentarer!
  Att få visa sina växter för andra och få prata om dessa nästan oavbrutet i en hel timme fick mig att känna att nöjet ändå helt var på min sida.
  Ni var så duktiga som orkade lyssna på min förkylnings-harkliga röst, men det kändes som att den höll rätt bra ändå.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.