söndag 11 september 2011

September

Röd flugsvamp - Amanita muscaria

Det är höst i vår trädgård och trots att vi fortfarande befinner oss i en känsla som mellan sommar och höst så har vissa växter här börjat att förbereda sig inför vintern. Andra växter med lite sydligare gener njuter fortfarande av det sommar liknande vädret som råder här i norr.
Varm luft med regn har parkerat här över vår del av landet sedan någon vecka tillbaka.
Vissa klagar på regnet men själv ser jag bara fördelar. Det blir ingen nattfrost när lågtrycket är här, och mina känsligare träd får längre tid på sig att förveda årets tillväxt.


Vissa träd har ändå trots det varma vädret börjat att skifta till höst färger.


Den nya Pärlrönnen har övergått till rött. Jag kunde inte låta bli att köpa en ny ändå sedan förra årets försök torkat ihjäl under den varma och torra sommaren.


Flyttfåglar som här tranor, flyger mot söder.


De flesta björkar har tappat sina löv men än står Näverhäggen, Prunus maackii grön och fin.


Vårt Paradisäpple dignar av små sura äpplen.


Fuchiorna blommar som bäst, de höll på att få en dödskyss av nattfrosten redan den 11 augusti, men temperaturen stannade då på -0.8º C. Vissa Fuchior blev ändå lite bruna i kanterna av nattfrostens oväntade tidiga nästan entré.

Vissa växter som vår Cacalia i mitten av bilden gulnar och vet att hösten ändå är här, trots att det ingen riktig nattfrost varit. Cacalian är en av få växter i vår trädgård som ursprungligen kommer från ett kallare klimat än vårt.


Efter en dag full av regn så kommer dimman om kvällen.

1 kommentar:

  1. Det vackra växthuset blir ännu vackrare med ljusskimmer i fönstren! Håller tummarna för att det lyckas med den nya pärlrönnen, fin höstfärg! Även här har det börjat singla löv och rosta i rabatterna. Det är nu som det stora vemodet rullar in...
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.