fredag 1 maj 2015

Bakslag!

Trädgårdslandet för bara fyra dagar sedan.

Blommig fredag - 1:a maj.

När vi vaknade i måndags så var det snö överallt, vintern hade kommit tillbaka.
Så smärtsamt för en själ som längtar efter vårblommor med sol och värme.
Det mesta av måndagens snö försvann sedan under dagen,

Sent igår kväll på självaste valborgsmässoafton så var det dags igen, det började snöa 'lapphandskar' det vill säga riktigt stora snöflingor,


Det var inte lätt att fotografera eländet, men här är ett försök med blixt, och ett utan blixt.Nu på morgonen så har snöfallet övergått i regn så den mesta av nattens snö är borta nu.
Välkommen våren, men det var ju inte så här jag hade trott att det skulle vara idag.
Nåja, det blir nog bättre väder snart.

Men jag tror att vi väntar ett tag med att bära ut trädgårdsmöblerna.I rabatterna har inte mycket hänt, en krollilja av en ny sort har tittat fram och scilla och små tulpaner har också visat livstecken, även om de inte blommar ännu.

Lilium martagon 'Charming life' har tittat fram före de andra krolliljorna.


Det är tur att vi har en snödroppe som blommar och ger hopp om en varmare och bättre vår.


Om du vill se hur dagen är på andra håll i landet, så kika in hos fina bloggen Bland rosor och bladlöss, där pågår blommig fredag som bäst, och dagens tema är just första maj.

19 kommentarer:

 1. Ja du Hans. Här hos oss hade vi inget snöfall igår kväll (fast det blåste så kallt att vi såg majbrasan på avstånd och gick in och poppade popcorn och såg en film istället för att sjunga in våren. Men ett par gånger tidigare under veckan har det snöat här. Idag har vi ösregn. I mina små rabatter sticker inget upp ännu. Men de har tinat fram åtminstone. Nu längtar även jag som älskar snö, efter riktig vår.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Ja du Hans. Här hos oss hade vi inget snöfall igår kväll (fast det blåste så kallt att vi såg majbrasan på avstånd och gick in och poppade popcorn och såg en film istället för att sjunga in våren. Men ett par gånger tidigare under veckan har det snöat här. Idag har vi ösregn. I mina små rabatter sticker inget upp ännu. Men de har tinat fram åtminstone. Nu längtar även jag som älskar snö, efter riktig vår.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att det känns som ett bakslag. Här är det också fortfarande ganska kyligt, så det skulle inte förvåna mig om det skulle komma några snöflingor innan sommaren är här. Skrapade bilrutan så sent som i måndags och tisdags...
  Håller tummarna för att värmen kommer, nu när maj är här!

  SvaraRadera
 4. Ja, ni har då allt framför er, det som vi hunnit beskåda i veckor, andra flera månader.
  Ha en skön helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Snödroppar är en tröst på våren, när inget annat blommar.

  SvaraRadera
 6. Ajajaj vad ledsamt med snön...men den som väntar på något gott kan inte vänta för länge! Njut av dina snödroppar och vi har ett fantastiskt land med sina stora årstidskillnader! Glad vår! /Lotta

  SvaraRadera
 7. Usch va trist det är men jag kan trösta dig med att ungefär den storleken är det på de största krolliljorna här också just nu. Ni har kommit ikapp oss! Här är det jättetrist väder och mitt Blommig fredags inlägg lär bli riktigt tråkigt.
  Ha det!

  SvaraRadera
 8. Ja vilket bakslag! Tycker riktigt synd om er! Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 9. Oj då - snö. Ja, det känns inte så upplyftande kanske. Det finns ju inte så mycket att göra åt det, så du får väl njuta av andras vårfoto och kanske till och med bege dig iväg på en liten resa till Malmö till exempel, för att få lite vår redan nu. Hoppas våren kommer till er snart! :)

  SvaraRadera
 10. Usch så trist!!! Vi fick också snö igår men allt är borta nu...nu vill jag ha värme både till dig och mig :)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 11. Oj oj vilket bakslag! Så trist på valborgsmässoafton och allt. Men med snödropparnas ankomst finns det ändå hopp! Nu har ni allt det fina framför er!
  Ha det gott!
  /Annika

  SvaraRadera
 12. Här var det också vitt bara ett litet tag som tur var.....men det övergick till regn och blåst istället. Får väl trösta oss i gamla ordspråk....den som väntar på något gott....får vänta alldeles för länge känns det i alla fall.....=)

  Trevlig helg!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 13. Ja men det är ju så i vårt avlånga land och tänk ni har allt kvar av den underbara våren som vi här nere redan saknar och längtar efter till nästa år.
  Ha en bra helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 14. En extra omgång snö är inte speciellt kul, allra helst inte i slutet på våren.
  Här i söder fick vi istället massor av behövligt regn.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 15. Åh, lider med dig lite faktiskt. Kan ju inte vara så kul med snö när man längtar efter vår. Men håll ut snart kommer den!
  /Katarina

  SvaraRadera
 16. Inte kul med de där bakslagen...särskilt inte när de kommer i maj!!
  För en gång skull är jag glad över regnet här.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Surt! Men det är ju så det är. Förra året hade vi i stockholm 10 cm snö denna dag!
  Men vi vet ju att förr eller senare kommer ändå sommaren <3

  //Veronica

  SvaraRadera
 18. Usch så tråkigt med sådant bakslag, hoppas våren kommer på riktigt hos er snart:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 19. Nej är det sant! Snö mitt i vårfloret, jag känner med dig! Trösten är väl att de flesta växter som vågat sig upp så här års har inbyggd kylarvätska och brukar hämta sig.
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera