lördag 31 december 2016

Vinterpaus


Ni som brukar titta in här har kanske noterat en viss stagnation här på bloggen, då det från att ha blivit färre och färre nya inlägg praktiskt taget stannat upp helt och hållet.

Inget allvarligt har hänt mig, jag har nog bara behov av att pausa här ett tag på bloggen.
Jag börjar dessutom ett nytt jobb på måndag då jag är tjänstledig i ett halvår nu.
Kanske jag lagt fokus på annat än trädgården nu?

Som om det inte skulle räcka med det så har jag även blivit sämre och sämre på att läsa andras fina bloggar, det är därför som jag inte har kommenterat andras bloggar på ett tag.
Ni får ursäkta mig för det.


Idag var jag ute och fotograferade i vår trädgård, men inte mycket mer än den vita snön finns att visa, och det är väl nog så exotiskt för alla ni som bor i ett lite mildare klimat än mig skulle jag tro.
Men knappast exotiskt för mig.


Det känns som om trädgården har försvunnit under snön och i mörkret, för vi har inte så många timmars dagsljus, och skogen i söder skuggar så vi har än inget solsken i trädgården, det lär dröja flera veckor innan solen orkar upp ovanför horisonten i söder.


 Nu har vi haft plusgrader i två dagar, så här är mest is nu, speciellt på vägarna.
Vissa små träd syns bra mot den vita snön, men mentalt sett så försvinner trädgården med vinterns intåg, och det blir värre för vart år som går.

Den odlarglädje som växthuset representerar har jag nu nästan helt glömt bort, och att börja med frösådder nu på vintern känns främmande och för besvärligt.
Hjälp!
Vad har hänt mig?


Ikväll så regnade det på snön, jag och äldste sonen gick ut och hann bygga en isbjörn av snön innan temperaturen sjönk till den grad då snön inte längre går att forma skulpturer med.
Det kylde på snabbt, så det blev bara en skulptur ikväll.Trots minskad aktivitet från min sida här på bloggen, så vill jag passa på att önska Er alla ett Gott Nytt År!

2 kommentarer:

 1. Hejsan Hans!
  Precis som du har jag inte gjort många egna blogginlägg inte heller läst så många bloggar.
  Tror att man ibland behöver an paus för att få inspirationen tillbaka.

  Vi kommer igen då vårsolen börja skina och värma.

  Vill önska dig och de dina ett riktigt Gott Slut och ett Gott Nytt År 2017!

  SvaraRadera
 2. Hej Hans!
  Själv fortsätter jag envist även om jag ifrågasätter själv om mina inlägg tillför något. Ofta känner jag dock en inspiration och då gör jag mina inlägg trots att det är verkligen inte många som tycker att de är värda att läsa ;-) Jag gör inläggen kanske mest för min egen skull. Men, precis så som du, är jag dålig på att läsa andras och då kan jag ju inte förvänta mig någon rusning själv.
  Hoppas att ditt nya jobb blir kanon! Kanske får du även lusten att berätta om din trädgård i bloggen igen när våren lockar fram de första spirande lökarna!
  Ha ett riktigt gott 2017! Vi "hörs":-)!
  /Anja

  SvaraRadera